HÚZOTT RÉTES, egyszer ki kell próbálni..
Egy réteses délután..
Rég nem ettünk rétest és mivel nagyon szeretjük nekiálltunk. A gond csak az volt, hogy rétestészta nem volt itthon, vagyis a mélyhűtőben tároltuk és mire kiolvadt használhatatlan lett.
Szóval így álltunk.
Évek óta terveztem, hogy kipróbálom a húzott rétest, de mindig olyan macerásnak tűnt.
Van még mit fejlődni a témában, de elsőre nem lett rossz.
Almás-mákos ízben nagyon fincsi lett.
Írom a receptet, nem nehéz csak neki kell állni:
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg liszt, kb. 1 tojás, 2 dl langyos víz, 1 tk só, pici ecet, 2 ek kacsazsír.
Elkészítés:
Az összetevőket összekeverjük, a liszt minőségétől függően vizet adhatunk még hozzá. Kb. 20 perc alatt kidolgozzuk a tésztát, úgy hogy elváljon az edény oldalától. A nokedlihez hasonló lágy tésztát kell kapnunk. Pihentetjük 20 percet, majd kinyújtjuk belülről haladva kifele húzzuk a tésztát.
Betöltjük a kívánt töltelékkel és feltekerjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük.
Jó étvágyat!
TANÓ MÓNI
Megjegyzések
Megjegyzés küldése