Az első kenyerünk, ciabatta..


A mai reggel olajbogyós, sült paprikás ciabatta kenyérrel indult.
Mi is bevásároltunk jópár kiló lisztet a helyzetre való tekintettel. A kamraszekrényben volt még régről üvegben olivabogyó és sült paprika. Kíváncsiak voltunk, hogy sikerül a kenyérsütés ezekkel a hozzávalókkal. Hát mondhatni sokkal jobb lett mint amire számítottunk. Azt hiszem rá fogunk szokni.


Kívül ropogós, belül puha lyukacsos és nagyon finom. Még a vékony kolbászkarikák is ízlettek hozzá, pedig a füstölt áruért én alapban nem rajongok.


Azért azt elárulom, hogy nem az én érdemem volt, a férjem készítette tegnap este a tésztát mert, hogy 12 órát kell keleszteni.. Ma reggel pedig ő formázta és sütötte. Fincsi kenyérillat terjengett a konyhában korán reggel. A fotózáshoz is jók voltak a reggeli fények.


Írom a receptet, ha kedved van készítsd el, megéri!

Ciabatta kenyér 

Hozzávalók: 50dkg liszt, 2,5 dl víz, 2 dkg élesztő, 1,5gr só.
Tetszőleges: oliva bogyó, szárított paradicsom, sült paprika, medvehagyma.. ki mit szeret benne.

Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, beledolgozzuk az olajbogyókat és füstölt paprika darabokat is. Letakarva szobahőmérsékteten kelesztjük 12 óra hosszát. Nálunk ezért készült este, hogy reggelre frissen fogyaszthassuk.
12 óra kelesztés után két részre választjuk, megformázzuk, a végén jól megcsavarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 220 fokon kb. 35-40 percig. A sütés vége felé vízzel megspricceljük. Ezt tettük akkor is miután kivettük.
Frissen ropogós volt a héja, majd később megpuhult és még finomabb lett.
Jó étvágyat!

Vidámsággal,
TANÓ MÓNI
                   

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések