Ünnepi vacsora - Tengeri hal grillezve..
Idén is eljött a nagy napunk megünneplése. Pont hétvégére esett.
Én influenzából lábadozva, Zsolt már túl van rajta.
A meglepetés most sem maradt el.
Egy fenomenális grillvacsorával lepett meg a férjem. Jobb volt mint nyaraláskor a tengerparti éttermekben. Halat ritkábban eszünk ezért nagyon jól esett, kár hogy az illata és az íze nem jön át a fotókon, tényleg nagyon finom volt.
Elkészítése rém egyszerű, sok fűszer sem kell hozzá. Maga a hal íze fenséges egy kis fokhagymával, citrommal köretként spenótos burgonyával.
Íme a recept:
Tengeri halak grillezve spenótos főtt burgonyával:
Hozzávalók 2 személyre:
A halak: farkassügér és aranydurbincs, só és 1db bio citrom, olivaolaj, fokhagyma.
Körethez: pár burgonya, spenótlevél, só, bors.
Elkészítés:
Grillezett halak: Konyhakészen lehet kapni a halakat, csak át kell kicsit mosni és besózni. A halak belsejébe pár citromkarika kerül. A grillezés előtt még kis tálba olívaolajat áttört fokhagymával összekeverünk, evvel kenegetjük sütés közben a halakat.
Egy pár csepp olívaolaj a grill platnira, kb. 5-10 perc oldalanként, folyamatosan kenegetve a fokhagymás olívaolajjal és már el is készül.
Köret: A burgonyát héjában megfőzzük majd kockákra vágjuk. Közben kis olajon a spenótleveleket kicsit átpároljuk, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor citromkarikákat adunk hozzá.
Jó étvágyat!
Vidámsággal,
TANÓ MÓNI
Megjegyzések
Megjegyzés küldése